



Gör såhär:
1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Mixa oreokexen till smulor.
4. Blanda ihop smulorna med smöret och tryck ut i en pajform, ca 23 cm. Låt pajformen stå i kylen under tiden du ordnar fyllningen.
5. Koka upp frysta hallon och citronsaft till bären lösts upp och mjuknat. Pressa dom därefter genom en sil ner i en annan kastrull så du får en fin puré utan kärnor.
6. Tillsätt vispgrädde och strösocker till den släta purén och ställ den kastrullen på plattan. Låt koka upp innan du tar av kastrullen från plattan.
7. Krama ur gelatinbladen och lägg ner i den varma blandningen. Viktigt att du tagit av kastrullen från plattan annars kommer den att skära sig. Rör om tills gelatinbladen lösts upp och låt blandningen stå och svalna en liten stund i rumstemperatur.
8. Ta ut pajskalet ur kylen och häll den avsvalnande hallonblandningen i skalet. Låt stå i kylen över natten för att stelna.
9. När pajen är redo att serveras så gör du marängen. Vispa äggvitorna till ett fast skum med en elvisp i en bunke som tål värme (förslagsvis av metall). Tillsätt strösockret under vispning lite i taget.
10. Fortsätt därefter att vispa marängen för hand över vattenbad tills du märker att sockerkristallerna verkligen har smält. Känn på marängen mellan tummen och pekfingret, är marängen kornig så har kristallerna inte smält.
11. När sockerkristallerna smält tar du av bunken från vattenbadet och fortsätter vispa med elvisp tills bunken har svalnat. Ner med marängen i en spritspåse och spritsa ut på pajen. Bränn gärna av den med brännare och dekorera med hallon. Servera och njut!
0