Kolaflarn
Flarn är ju en ganska ful typ av kaka, men så god! Man kan ju även variera den lilla rackaren med att exempelvis lägga glass mellan två stycken och äta som en sandwich ;) Eller använda den som dekoration på en dessert, eller helt enkelt bara äta den precis som den är.
 
Recept längst ner under bilden! 
 
 
Ingredienser:
150 gram smör
4 msk sirap
4 msk mjölk
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
 
Gör såhär:
1. Ställ in ugnen på 200 grader över- och undervärme
 
2. Värm och smält smöret tillsammans med sirapen i en kastrull. Koka en minut under omrörning.
 
3. Blanda ner socker, mjölk vetemjöl och havregryn i kastrullen. Ställ åt sidan och låt det stå och svälla i minst 10 minuter.
 
4. Klicka ut smeten med en tesked med några cm mellanrum på en bakplåtspappersklädd plåt. 
 
5. Grädda flarnen i ca 7 minuter eller tills du ser att de fått färg.
 
6. Låt dom svalna på plåten så stelnar dom. Har dom smält ihop med varandra så kan du ta en plastkniv och försiktigt dela på dom medans dom är varma.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress