Lingonpannacotta med pepparkakssmul
Vet du inte vad du ska ha som efterrätt i jul? Är du som jag, inget fan av ris a´la malta eller ostkaka så kan jag tipsa om denna lingonpannacotta istället ;)
 
Söt och samtidigt syrlig, med en gnutta vanilj och så lite crunch av pepparkakorna. Och du, snåla inte på pepparkakorna, de gifter sig perfekt med lingonen!
 
Receptet kommer från Fannies fika, men finns också under bilderna. 
Jag valde även att dekorera med en gjuten vit chokladmousse, men det är inte nödvändigt!
 
 
 
 
OBS! Recept till 2 portioner
Ingredienser:
1 st gelatinblad
0,5 tsk vaniljextrakt
0,5 dl rårörda lingon
2,5 dl vispgrädde
0,25 dl strösocker
2 krossade pepparkakor till dekoration
Frysta lingon till dekoration
Ev hushållsfärg/pastafärg

Gör så här:
1. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten, ca 5 minuter.
2. Koka upp vaniljextrakt, lingon, grädde och strösocker. Sjud i 2 minuter.
3. Ta kastrullen av plattan och mixa blandningen jämnt med stavmixer. Om du har mycket lingonskal kvar som är svåra att mixa, sila blandningen genom en sil.
4. Krama ur gelatinbladen och blanda ner dem så de löses upp ordentligt.

5. Nu kan du tillsätta lite hushållsfärg eller pastafärg om du vill förstärka den rödrosa färgen något.
6. Fördela pannacottan i portionsglas och låt stå i kyl ca 4-5 timmar.
7. Dekorera med krossade pepparkakor och lingon
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress