Färskostbrownies
Brownies i all ära, men visst är det lite roligare när det händer något med smaken också. Dessa färskostbrownies stillar både det värsta chokladsuget då de smakar riktigt mycket choklad, men tillsammans med färskostsmeten så blir det inte lika mäktigt. Dom ger även lite tuggmotstånd av chokladbitarna inuti - helt enkelt supergoda!
 
Jag gillar dessutom när det är enkelt att göra i en långpanna, skära upp och förvara i frysen. Bara att ta fram när det kommer fikagäster :)
 
 
 
 
Ingredienser:
1 1/4 dl mjölk
1/2 dl olja
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl + 2 msk strösocker
1 dl kakao
3/4 tsk bakpulver
75 g hackad mörk choklad
120 g naturell färskost
 
Gör såhär:
1. Vispa ihop mjölken lätt med olja, 1 ägg och vaniljsocker.
2. I en separat skål sikta ner mjöl, 1,5 dl strösocker, kakao och bakpulver. Blanda ihop.
3. Rör ner chokladhacket, rör om och tillsätt därefter mjölkblandningen. Blanda till en jämn smet.
4. Spara ca 1,5 dl av smeten. Häll resten i en bakplåtspappersklädd form (ca 20x25 cm).
5. Vispa ihop färskosten, 1 ägg och 2 msk strösocker. Häll den ljusa smeten över den mörka i formen. 
6. Klicka ut den smeten du sparade undan och dra en gaffel igenom kakan så blir den lite marmorerad.
7. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.
8. Ta ut kakan, låt svalna och skär upp i rutor.
 
Kan med fördel förvaras i frysen och tas fram en stund innan servering.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress