Jag skulle stå för efterrätten i helgen och var sugen på någonting som känns fräscht och inte så tungt efter en rejäl middag. Då hittade jag detta recept på key lime-paj i glas som jag sparat i gömmorna. Receptet är från Camilla och du hittar det här. Jag har minskat ner på grädden då jag tyckte det var alldeles för mycket i originalet, det finns som vanligt under bilderna.
Fördelen med denna efterrätt var att den gick så fort att sno ihop! Tog max 20 min och är ätbar direkt - ingenting som ska stelna i kylen utan det är bara att hugga in!
Kanske ett tips inför nyårsdesserten ;)


Ingredienser:
6 st digestivekex
250 g kesella vanilj
300 g färskost
1/2 burk sötad kondenserad mjölk á 397 g
Zest från 3 limefrukter
1/2 burk limecurd
3 dl vispgrädde
Gör såhär:
1. Smula kexen för hand och fördela ut dom i botten på varje glas.
2. Vispa ihop kesella, färskost, konderserad mjölk och limezest. Vispa den ganska länge med fördel i köksmaskin så du får upp den lite fluffig. Fördela smeten i glasen. Spara så det blir en liten klick över till varje glas.
3. Rör ut limecurden i en separat bunke så den inte är så hård. Klicka därefter ut en liten klick i varje glas.
4. Limesmeten som du sparat klickar du ut över limecurden så du "gömmer" den.
5. Vispa grädden och klicka eller spritsa ut i glasen.
6. Riv lite limezest som dekoration och kanske en limeklyfta som pricken över i:et.
7. Servera direkt eller låt stå i kylen tills det är dags för servering!
0