Kladdkaka med mjölkchokladfluff
Det har varit lugnt på bakfronten nu ett tag, jag har haft fullt upp och fokus på andra projekt här hemma i huset. Men förra veckan blev det iallafall en kladdkaka med ljuvligt god mjölkchokladfluff, saltkolagrädde och färska bär!
 
Servera den med vaniljglass till så blir det en perfekt kombo! Receptet finns under bilderna :)
 
 
 
 
Ingredienser kladdkaka:
100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
 
Ingredinser mjölkchokladfluff:
2 dl vispgrädde
100 gram mjölkchoklad
 
Ingredienser saltkolagrädde:
50 g färskost
1 dl vispgrädde
1,5 dl kolasås
1 nypa flingsalt
 
Gör såhär (kladdkaka):
1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft och smöra en springform ca 20 cm.
2. Smält smöret och rör ner chokladen. Rör tills chokladen smält helt och ställ åt sidan.
3. Rör ihop socker och ägg i en bunke. Tillsätt därefter mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ihop.
4. Rör ner smörblandningen i smeten och rör tills smeten är slät.
5. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 minuter. 
6. När kakan är klar i ugnen ställ den direkt i kylen i ca 2 timmar.
 
Gör såhär (mjölkchokladfluff):
1. Värm upp grädden i en kastrull. Oerhört viktigt att den inte får koka för då förstör du grädden.
2. Hacka mjölkchokladen och rör ner i den varma grädden tills chokladen har smält.
3. Häll över i en tillbringare och ställ kallt i kylen,gärna över natten.
4. Precis före dekoration så vispar du upp en kalla chokladgrädden till ett fast fluff.
5. Spritsa gärna ut över kladdkakan.
 
Gör såhär (saltkolagrädden):
1. Vispa upp färskost och vispgrädde i en bunke till ett fast fluff. 
2. Rör ner kolasås och flingsalt och smaka av eftersom tills du tycker den är bra.
3. Skopa ner i en spritspåse och spritsa över kladdkakan.
 
Dekorera med färska bär så är du färdig sedan! 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress