Nu är det hög tid att skörda din rabarber om du har i trädgården! Det finns så mycket gott att hitta på med rabarber och hinner du inte med att göra slut på allt så hacka upp och frys in så du kan göra en god rabarberpaj i december eller varför inte lite rabarbersaft i mars.
Min moster hade gjort rabarbersirap i förra veckan och den var så god att jag var tvungen att be om receptet. Dessutom superenkelt att göra, så har ni rabarber - testa detta!
Sirapen kan man använda till att ringla över en god kaka med vispgrädde till, smaksätta ditt vatten eller varför inte min favorit, ringla över vaniljglass! ;)
Receptet finns längst ner som vanligt.


Ingredienser:
500 g rabarber (ej skalade)
4 dl strösocker
2 dl vatten
1 msk vaniljsocker
Gör såhär:
1. Hacka rababern i bitar och lägg i en kastrull.
2. Tillsätt övriga ingredinser och koka allitohpå i 15-20 minuter.
3. Sila av med en trådsil och tappa upp i lämplig flaska.
4. Smaka och njut!
0