

Ingredienser:
150 g rabarber + 1 msk strösocker & 1 msk mjöl
100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Vispgrädde till servering
Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra en form (22 cm) med löstagbar kant.
2. Skölj och hacka rabarbern, blanda den sedan med 1 msk strösocker och 1 msk vetemjöl, låt stå.
3. Smält smöret i en kastrull och rör ner den vita chokladen. Rör om tills allt smält.
4. Tillsätt sedan äggen – ett i taget. Rör ner strösocker, vetemjöl och vaniljsocker. Rör ihop en klumpfri smet och häll den sedan i formen.
5. Toppa med rabarbern och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 25 minuter.
6. Kanten ska vara fast och mitten ska vobbla lite när kakan är klar. Tag ut och låt svalna en aning, ställ sedan kakan i kylskåpet i ca. 2 timmar.
Servera gärna med lite lättvispad grädde!
0