Rabarberkladdkaka
Såhär när sommaren äntligen är här och rabarber börja växa i trädgården så småningom så måste man ju försöka ta vara på den. Finns hur mycket gott som helst man kan hitta på med rabarber. Ett exempel är denna rabarberkladdkaka som jag bakade förra sommaren. Supergod! 
 
Receptet kommer ursprungligen från Fridas bakblogg, men du hittar det också under bilderna.
 
 
 

Ingredienser:
150 g rabarber + 1 msk strösocker & 1 msk mjöl
100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker

Vispgrädde till servering

Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra en form (22 cm) med löstagbar kant.
2. Skölj och hacka rabarbern, blanda den sedan med 1 msk strösocker och 1 msk vetemjöl, låt stå.
3. Smält smöret i en kastrull och rör ner den vita chokladen. Rör om tills allt smält.

4. Tillsätt sedan äggen – ett i taget. Rör ner strösocker, vetemjöl och vaniljsocker. Rör ihop en klumpfri smet och häll den sedan i formen.

5. Toppa med rabarbern och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 25 minuter.
6. Kanten ska vara fast och mitten ska vobbla lite när kakan är klar. Tag ut och låt svalna en aning, ställ sedan kakan i kylskåpet i ca. 2 timmar.

Servera gärna med lite lättvispad grädde! 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress