Glad första advent, vänner!
Något som numera är ett måste bland mitt julgodis är Daimfudgen. Inte supersvårt att göra om man har en godistermometer samt hyffsat gott om tid. Fudge blir ALDRIG bra under stress, alternativt så bränns den så, take your time!
Receptet kommer urpsrungligen från Jennys matblogg men ligger som vanligt längst ner.

Du behöver till cirka 25-30 bitar :
3 dl grädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
200 gram mjölkchoklad med Daim
2 hackade dubbeldaim till topping
Gör så här:
1. Klä en form cirka 15*15 med bakplåtspapper.
2. Mät upp grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp till 120 grader. (Använd termometer)
3. Ta bort från plattan, bryt och vänd sedan ner chokladen och smöret i den heta smeten och rör tills smeten är jämn och blank.
4. Vänd upp fudgesmeten i formen. Strö över hackad daim. Ställ sedan kallt över natten.
5. Skär sedan lagom stora munsbitar med en vass kniv.
0