Sega hallonrutor med citron
Jag har upptäckt att vi har massor med vildhallon runtomkring där vi bor så jag har några kvällar i veckan varit ute och plockat ihop lite hallon att frysa in och plocka fram senare i vinter. Det finns ju att köpa, men skogshallon är något särskilt! Stoppa ner näsan i en hink med hallon och dra in doften - ljuvligt!
 
Dessa hallon passade jag på att ta fram i veckan och baka med. Det fick bli hallonrutor med citron som är sådär lite lagom sega. 
  
Receptet kommer från Fredriks fika och hittas här, men finns också under bilderna.
 
 
 
 

Ingredienser:
150 g smör
4 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
Rivet skal från 1 citron
2-3 dl hallon (färska eller frysta)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Lägg ett bakplåtspapper i en stor form på ca 20×30 cm.
2. Smält smöret i en stor kastrull.  Rör ner socker, ett ägg i taget, mjöl och rivet citronskal. Blanda till en slät smet.
3. Häll smeten i formen och fördela bären.
4. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Känn med en sticka efter 15-20 minuter, den ska vara lätt kladdig i mitten.
5. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor. Pudra eventuellt över lite florsocker.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress