Har du tillgång till rödvinbär i din trädgård (eller någon annans för den delen) så måste du testa att göra rödvinbärscurd! Jag brukar ofta göra rödvinbärssaft, men en curd är också riktigt gott och perfekt att blanda med grädde som fyllning i en pavlova :)
Den får också en väldigt fin rosa färg som ser inbjudande ut!


Ingredienser:
500 g rensade rödvinbär (färska eller frysta)
Några kvistar mynta (valfritt)
0,5 dl vatten
2 tsk vaniljsocker
2 msk honung
1 dl strösocker
50 g kallt smör
2 äggulor
3 msk maizena
Gör såhär:
1. Koka vinbär, mynta och vatten i ca 5 min tills bären blivit mosiga. Sila bort kärnor, skal och kvistar ur vätskan.
2. Häll tillbaka vätskan i kastrullen och tillsätt vaniljsocker, honung, strösocker och smör. Koka upp och rör försiktigt.
3. Ta av kastrullen från plattan och låt svalna lite. Sikta därefter ner maizena samtidigt som du rör försiktigt. Tillsätt äggulorna och rör försiktigt igen.
4. Värm upp blandningen och låt den sjuda på medelvärme (OBS! Inte koka för då blir det klumpar!). Rör hela tiden tills konsistensen blivit lite tjockare.
5. Häll upp i burkar och låt svalna.
6. Förvaras i kyl i max 2 veckor.
0