Fudge Brownies
Jag älskar fudge! Förmodligen för att jag är helt tokig i choklad, däremot har jag alltid tyckt att de varit lite knepiga att baka. Tror det beror till stor del på att det ofta är så mycket ägg i en brownie-smet. Jag har tidigare bakat kladdkakasbrownies som blev goda (du hittar receptet här), men detta är mer traditionella brownies och galet goda!
 
Jag var lite nervös att smeten hade skurit sig, men den skulle tydligen se ut så för de blev perfekta! Dom är dessutom väldigt mäktiga så skär upp den i små bitar, så klarar man sig med en liten mumsbit.
 
Detta är Camilla Hamids recept som du hittar här. Men det finns också under bilderna precis som vanligt :)
 
 
Ingredienser:
250 g smör
250 g mörk choklad
4 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
2 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din form (20 x 30 cm) med bakplåtspapper.
2. Grovhacka den mörka chokladen. Smält ihop den på medelvärme med smöret i en kastrull. Rör om då och då.
3. Vispa lätt ihop ägg och strösocker för hand i en bunke. Tillsätt kakao, vaniljsocker, salt, vetemjöl och bakpulver. Rör ihop till en jämn, tjock smet.
4. Tillsätt chokladsmöret i bunken och rör ihop till en jämn smet. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
5. Låt brownien stå i kylskåpet i minst 3h innan du skär upp den och före servering.
 
Förvaras i kylen men går utmärkt att frysa in! 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress